Paprikas de pui sau cocos

de Zamfira in Pui, 23 Noi 2013 | 5137 vizualizari

 

Paprikasul ardelenesc cu smantana sau fara este o mancare delicioasa si gustoasa in orice perioada a anului si bine venita la orice eveniment. Putin picanta, aromata de la boiaua rosie si usturoi, merge perfect cu mamaliguta, cartofi sau paste. Eu, recomand noua mea reteta de paste cu branza, smantana si marar.
http://www.bucataras.ro/retete/paste-cu-branza-smantana-si-marar-54268.html
Va recomand sa incercati o carne delicioasa de cocos. Pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • un pui sau 1/2 cocos
  • 1 ceapa mare galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei kapia sau 1 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri boia dulce
  • 1 lingura boia iute
  • 1 ardei iute (micut)
  • sare,piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas de pui sau cocos:

Spalam, curatam si portionam pasarea. Spalam si curatam legumele (am folosit legume de la congelator, erau spalate si curatate). Tocam ceapa galbena, taiem rondele ceapa rosie si le calim in 200 ml ulei. Dupa cateva minute adaugam ardeii grasi si ardeiul kapia sau gogosarul maruntit. Calim totul timp de 5 minute. Adaugam rosiile feliate, carnea si presaram boiaua dulce si picanta. Completam cu apa pana cand acopera usor paprikasul. Saram si piperam dupa gust. In ultimele minute de fierbere adaugam usturoi rondele, ardei iute si patrunjel verde tocat marunt.

Timp de fierbere: pentru carnea de pui 50 minute iar pentru cocos: 2 ore.

Se poate adauga smantana amestecata cu putina faina si se da in clocot 2 minute.

Garnitura perfecta este: paste cu branza, smantana si marar.

http://www.bucataras.ro/retete/paste-cu-branza-smantana-si-marar-54268.html

Muratura recomanda: asortate ,,csalamade":

http://www.bucataras.ro/retete/muratura-mixta-csalamade-reteta-cu-nr-100-36028.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui sau cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui in vasul Zepter